1 Ağustos 2013 Perşembe

Alison Weir - Leydi Elizabeth

 Leydi Elizabeth'i bitirmeme az kaldı demiştim ve bitirdim...
Gerçekten Alison Weir'in olayları ele alış ve anlatış tarzına hayran kaldım.


Alison Weir Dokuz Günlük Kraliçe'den sonra bu kez de I.Elizabeth'in, tarihin en olağanüstü kadınının Kraliçe olmadan önceki yaşam hikayesine değiniyor... Hem de bunu Tudor İngilteresi'nin kalbine inerek yapıyor. 

İhtişamlı VIII.Henry figürü Elizabeth'in çocukluk yıllarını ciddi anlamda etkilese de bunda diğer isimlerin de çok ciddi bir payı var: Kardeşi Edward, sert ve mutsuz Kral Edward. Ablası Mary, ölümcül tehditler sunarak tarihe Kanlı Mary olarak damgasını vuran Kraliçe Mary. Dizginlenemeyen hırsları ile politik entrikalar çeviren, uslanmaz Thomas Seymour. Ve kaderinde belki de en büyük payı oluşturan annesi, o cezbedici kadın, VIII.Henry tarafından idama mahkum edilen Anne Boleyn.

Leydi Elizabeth, Alison Weir'in usta kalemi sayesinde bilinen gerçeklere bağlı kalınarak hikayeleştirilmiş olup tarihin en derinlerinde saklı kalan söylentilerle yeniden hayat bulmuştur. Dram ve trajedinin iç içe geçtiği bu romanı zevkle okuyacak "Ya olduysa..." demekten kendinizi alamayacaksınız.


"Weir'in başarısının sırrı Tudor Hanedanı hakkında gözden kaçan ince ayrıntıları tarihi bilgisi ile birleştirmesi..."
{Booklist}

"Weir'in meraklı bir okuyucunun sorabileceği tüm soruları önceden tahmin etme gibi bir yeteneği var."
{Publishers Weekly}

"Okuyucuyu derinlerine çeken, muazzam bir roman..."
{Allan Massie, SCOTSMAN}

"Alison Weir bir Tudor Tarihi uzmnı. Çalışmaları bilimsel olsa da okuması o kadar kolay ki... Kesinlikle gıpta edilmesi gereken bir yetenek."
{The Bookseller}

"Kraliçe hala yaşıyor, diye düşündü. Bu insanların brincil görevi Kraliçe. Ama hayır, bunu tamamen unutmuş görünüyorlar. Hepsi bir sonraki hükümdardan bir ayrıcalık kapmak derdindeler. Sevgili Kraliçelerini yalnız ölmeye terk etmişler. Bu da iyi bir dersi dedi kendi kendine. Zamanı geldiğinde kendi varislerini ASLA açıklamamaya özen gösterecekti. Bırak tahmin etsinler!"
{sf: 529}

"Appetitus rationi pareat... Mantık ile yönetilmeyi isteyelim... Saepe ne utile  quidem est scire quid futurum sic... Genellikle olacakları önceden bilmek pek yararlı değildir... Semper eadem... Hep aynı... Cicero..."
{sf: 127}



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...