29 Mart 2014 Cumartesi

Rona Jaffe - Her Şeyin En İyisi

Üzerindeki etikette 9.95 TL yazıyor ama ben bu harika kitabı 5 TL'ye aldım :) Eskişehir'deyken kütüphaneden alıp da okuyamadığım kitap artık benim, hem de oldukça uygun fiyata. Sırf merakımdan internetten araştırdım fiyatını 24.75 TL imiş indirimli fiyatı. Şanslı gördüm kendimi bir an :) Neyse asıl konumuza dönersem, bu kitap 1950'li yıllarda yazılmış bir roman aslında. Zamanının New York'unda iş yaşamına atılan genç kızların hayat hikayesini ve ayakta kalmak için neler yaptıklarını anlatıyor. Kısacası okuyun, okutturun :)

Caroline üniversite mezunu entelektüel bir genç kız olsa da, tek istediği büyük aşkı Eddie'nin karısı olabilmektir. Fakat Eddie'nin onu nişanlıyken terk etmesinin ardından kendini iş dünyasında hırslı bir kadın olarak bulur. Masum ve güzel taşra kızı April, zengin Dexter'ın hayatına girmesiyle büyük bir değişim yaşar. Erken yaşta evlenip boşanmış bir anne olan Barbara, evli bir adama beslediği derin duygular yüzünden kendisiyle hesaplaşmaktadır. Yetenekli ve özgür ruhlu Gregg ise asi yazar David'e hastalıklı bir şekilde tutulmuştur...

Kadınların bağımsızlıklarını henüz ilan etmedikleri yıllarda kariyer yapmaya çalışan genç kızlara ayna tutan Her Şeyin En İyisi öylesine yankı uyandırdı ki 1959'da aynı adla çekilen filmi 2 dalda Oscar'a aday gösterildi. Günümüzdeyse Mad Man dizisinin ilk sezonunda sıkça ekrana yansımasıyla yeniden popüler oldu. Kitabın bu başarısı şaşırtıcı sahiciliğinden ileri geliyordu. Çünkü Caroline'ın da dediği gibi: "Herkes yaşadığı şeylerin sadece kendi başına geldiğini düşünür; başkalarının da aynı sorunları yaşıyor olabileceği, aynı şeyleri hayal edebileceği kimsenin aklına gelmez."



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...